Подељене Светосавске захвалнице за допринос у образовању и култури у Свилајнцу

Светосавска академија, коју општина Свилајнац сваке године обележава у славу великог српског празника Савиндана је одржана синоћ великој сали Скупштине општине Свилајнац.

Председник скупштине општине Свилајнац Дарко Јевтић је честитао славу просветним радницима, подсетио на пројекте које је општина радила и ради у области образовања. Затим је поделио Светосавске захвалнице овогодишњим добитницима, који су од општине Свилајнац, осим признања, добили и поклон честитку у износу од 10.000 динара. Светосавска захвалница је признање установљено са идејом да награди резултате појединаца, али да их подстакне и на даљи рад и труд.

 Светосавску захвалницу ове године за допринос у образовању и култури добили су:

Зоран Радосављевић, дугогодишњи директор Пољопривредне школе;
Ратомир Савић, професор Средње школе „Свилајнац“;Новица Ацић из Кушиљева, професор разредне наставе;

Јелена Симоновић из Крагујевца, наставница српског језика и књижевности у ОШ „Бранко Радичевић“ Седларе;

Марија Срзентић из Јагодине, наставница математике у ОШ „Стеван Синђелић“ Војска;

Ана Војиновић, васпитач у ПУ „Дечја радост“ Свилајнац;

Љиљана Светозаревић, медицинска сестра-васпитач у ПУ „Дечја радост“ Свилајнац;

Од најбољих ученика награду су добили:

Милица Девић из Лозовика, ученица Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“. Четворогодишње школовање у Свилајнцу је обележила одличним успехом, са свим петицама и многобројним секцијама.
Михајло Петровић из Свилајнца. Он је одличан  ученик гимназије у Средњој школи, а основну школу „Јован Јовановић Змај“у Свилајнцу завршио је као ученик генерације. У току средњошколског образовања са успехом је представљао своју школу на такмичењима из географије и физике, са петочланом екипом Средње школе „Свилајнац“ освојио је прво место на националном такмичењу Климатон 2021.

Најбољи ученици средњих школа из Свилајнца добили су на поклон такође и лаптоп од компаније „Висан“.

Општина Свилајнац постхумно доделила је Светосавску захвалницу Игору Димићу, који је од 2010. године, па све до своје смрти био директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“. Чињеница да је три пута узастопно, уз скоро стопостотну подршку и поверење запослених биран за директора школе, говори о његовом успеху у вођењу једне тако важне институције. У време мандата Игора Димића, све школе на територији општине Свилајнац, издвојена одељења и матична школа у потпуности су реконструисане, чиме су услови за боравак и рад у школи знатно унапређени. Увео је и реализовао многе програме у образовном процесу, међутим, прерана и изненадна смрт га је спречила да се у потпуности оствари.

Овогодишњу Светосавску академију је употпунила и Стојанка Пешић својим маестралним извођењима на виолини.

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *