Градови СрбијеНовости

Леп гест једне пекаре у Јагодини: „Ако си гладан, послужи се“

Више од два месеца једна пекара у Јагодини на полици испред радње оставља кесе са свежим производима за своје суграђане који не могу да приуште хлеб или пециво. Акција је наишла на добар одзив, па Јагодинци, после куповине у пекари остављају намирнице и за суграђане који немају новца.

„Ако си гладан, послужи се“ пише на пулту где су испред пекаре „Бабушка“ остављене кесе са свежим пекарским производима. Из пекаре се сваки пут, када се допуњују витрине, производи пакују и за оне који немају довољно. Радници пекаре истичу да су поносни на послодавца и његову хуманост:

„То је велика одлика човека који има да може да поклони и да дâ, плус што је то направио, да то не буде понижавајуће него онако културно. Значи није окачено било где, него је направио посебно полицу за то и да се људи не стиде да му то узму, то су свежа пецива“, каже радница у пекари, Ана Татић.

Пекар Дејан Милосављевић мисли да свака пекара треба да организује сличне акције. „Има доста људи који су у проблему“, истиче Милосављевић.

Опис фотографије није доступан.

На почетку људи су били у неверици, али се добар глас брзо прочуо, па поједине муштерије скоро свакодневно уз свој, купе и доручак за друге.

Муштерија Александар Нешић каже да се труди да што више подржи такве акције. „Мени ово значи мало али некоме значи много“, додаје Нешић.

Власник пекаре о свом хуманом делу не жели да прича нити да се, каже, хвали, јер свако треба да помаже на свој начин.

Такође, од четвртка у пекари „Бабушка“ бесплатан доручак имају и труднице.

Извор фотографија: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *