Градови СрбијеНовости

Упис деце у обданишта електронским путем: еВртић је нова услуга доступна широм Србије

Овогодишњи конкурси за упис деце у предшколске установе еВртић су почели путем портала еУправа, саопштила је данас Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу.
Услуга еВртић доступна је на порталу еУправа свим регистрованим корисницима овог портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе.
Та услуга је омогућена у Суботици, Баточини, Нишу, Ражњу, Ужицу, Чајетини, Владичином Хану, Алексинцу и Владимирцима.
Такође, средином фебруара почињу уписни конкурси и у Белој Цркви, Босилеграду, Деспотовцу, Димитровграду, Дољевцу, Книћу, Лапову, Лебану, Сремској Митровици, Свилајнцу ,Сурдулици, Гаџин Хану.
Крајем фебруара конкурси ће почети и у Бачкој Паланци, Белој Паланци, Бојнику, Бору, Врању, Зајечару, Лучанима, Медвеђи, Мерошини, Прибоју, Рашкој, Смедеревској Паланци, Сомбору, Тутину и Параћину.

Little painters at work in the playroom : Stock Photo


На порталу је доступна услуга уписа деце у предшколске установе и у Београду за прошлогодишњи уписни рок. Овогодишњи уписни рок ће почети почетком априла.
Приликом коришћења ове електронске услуге аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.
Услуга еВртић је намењена родитељима који су држављани Србије, док поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.
За децу жртава насиља у породици, децу самохраних родитеља, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем. Међутим, овде је потребно да родитељи лично поднесу релевантну документацију у предшколску установу којом се доказује такав статус.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *