Градови СрбијеНовости

Почела реконструкција порте цркве Светог Ђорђа у Ћуприји

На конкурсу за доделу буџетских средстава традиционалним црквама и верским објектима, општина Ћуприја издвојила је милион динара за санацију порте цркве Светог Ђорђа у Ћуприји.


Овим буџетом планирано је поплочавање комплетног простора испред главног улаза у цркву као и стазе које воде око саме зграде. Поставиће се нова водоводна, канализациона и електро мрежа, док ће у порти цркве бити постављене клупе за седење.
На месту досадашње чесме биће изграђена нова. По завршетку свих радова целокупан простор добиће на ширини.


Архијерејски намесник ћупријско-параћински Милија Ђуричића се захвалио општини Ћуприја на досадашњој помоћи, пошто су многи пројекти реализовани захваљујући њиховој и неизмерној подршци свих парохијана. Локална самоуправа стално помаже пројекте Српске православне цркве-Епархије Браничевске, а све што је до сада урађено, урађено је на општу корист и углед града и свих грађана.
Са њим се сагласио и председник СО Ћуприја, Нинослав Ерић који у изјави за ТВ Поморавље том приликом рекао да је задатак локалне самоуправе да помаже рад верских заједница на територији општине и додао да ће партерно уређење цркве светог Ђорђа побољшати функционалност светог храма идопринети њеном лепшем изгледу.

Извор фотографије: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *