Градови СрбијеЕко свестНовости

Овог петака 10. Регионални сајам образовања НОУФЕСТ у Ћуприји

Под слоганом “Одговорни према планети” 18. марта, у Хали спортова „Ада“ у Ћуприји ће се организовати јубиларни 10. Регионални сајам образовања “НОУФЕСТ 2022“ у времену од 10 до 16 часова.


И ове године, на једном месту велики број угледних образовних институција из земље представиће своје образовне програме и профиле, а посетиоцима ће пружити детаљне информације о начину уписа, видовима образовања и смеровима.


У петак, 18. марта, са почетком од 10 часова, биће представљено скоро 40 факултета и високих школа са свих универзитета у Србији. По броју излагача, домаћих високошколских институција, ћупријски Сајам образовања заслужено носи епитет једне од највећих и најмасовнијих сајамских манифестација за промоцију образовања у Србији.


Од 19. марта до 10. јула, на порталу www.noutim.org будућим средњошколцима ће се представити образовни профили и начин рада средњих стручних школа и гимназија са територије Поморавског округа и шире.


Неизоставни део сајма образовања је и велики број предавања, панел дискусија и научних радионица, које се свих ових година традиционално одржавају на НОУФЕСТ-у. Међу истакнутим предавањима биће др Стевана Јокића „Помозимо наставнику да реализује бржи и лакши начин учења“ и Десанке Дамјановић из компаније „Е рециклажа“ – „Рециклирај за будућност“.


У складу са овогодишњим слоганом сајма једна од тема биће и свет екологије и очување животне средине.
Улаз је бесплатан, а аутобуски превозник ЕУРОЛИН Параћин обезбедио је бесплатан превоз за организоване посете ученика из Јагодине и Параћина.
Покровитељ овогодишњег НОУФЕСТА је општина Ћуприја.

Фото: Printscreen Facebook

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *