Министар Бранко Ружић посетио општину Рековац поводом реконструкције школе у Драгову

Основну школу Душан Поповић у селу Драгово код Рековца, посетио је министар просвете науке и технолошког развоја и први потпредседник владе Бранко Ружић.

Повод за ову посету била је реконструкција школе, која је од министарства добила средства у износу од 7,5 милиона динара за замену столарије и рестаурацију фасаде, ради боље енергетике ефикасности, самим тим створени су бољи услови за све ученике наставнике и запослене у овој школи.

„Инвестиција у образовање је инвестиција у будућност наше деце, важно је да и у сеоским срединама улажемо у школство и да се изборимо да ова издвојена одељења живе, да има што више деце а најважније је да се као држава и као друштво изборимо са највећим непријатељем а то јесте бела куга. Мислим да је ту суштина досадашњег а и будућег деловања ове владе.“-изјавио је министар Ружић.

Овом приликом организован дочек министра коме су присуствовали председник општине Александар Ђорђевић директор пољопривредно-ветеринарске школе Љубиша Стојановић, директор школе у Драгову, Ненад Мијајловић као и представници локалне самоуправе и запослени и ученици школе.
Чланице удружења „Лепота Левча“ припремиле су трпезу где су сви присутни могли да се послуже специјалитетима домаће кухиње.

Министар Бранко Ружић је велики пријатељ општине Рековац и овом приликом се захваљујемо јер смо, преко министарства просвете, добили не само овај пројекат, већ је и наша средња школа добила два пројекта. То су заиста добре вести и лепе ствари за ову нашу малу средину и понављам министар има добар осећај за мале средине јер реконструкција школе овом селу јако значи.“ -каже председник општине Рековац, Александар Ђорђевић.

Општина Рековац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *