Градови СрбијеНовости

Министар за бригу о селу обишао Свилајнац

Пчеларску задругу „Свиламед“ и Земљорадничку задругу „Свилајнац“ посетио је јуче министар за бригу о селу Милан Кркобабић, где је на терену обишао резултате програма финансијске подршке задругама.

Задрузи „Свиламед“ додељено је бесповратно 7,5 милиона динара за набавку опреме, док је задрузи „Свилајнац“ додељено 15 милиона динара Министарства за набавку сушаре за житарице, која ће им олакшати складиштење производа.

Министар Кркобабић казао је да је опрема модерна, да су користи вишеструке и да је то један технолошки искорак:


„Важно нам је да на лицу места видимо резулатате бесповратних средстава која су добиле ове задруге и драго ми је да видимо два примера добре праксе, како у смислу удруживања у задруге, тако и смислу практичне користи од овог програма из прошле године“.

Заменица председника општине Свилајнац Драгана Радевић је истакла изузетну сарадњу општине Свилајнац и Министарства за бригу о селу и то на различитим пројектима:


„Локална самоуправа годинама ради на томе да изједначи услове живота у граду и селима. Свилајначка села имају добру инфраструктуру, воду, школе, вртиће… Имамо одличну сарадњу са Министарством за бригу о селу, са којим смо реализовали неколико пројеката. Прошле године смо кроз пројекат куповине сеоских кућа решили стамбено питање за 5 породица, а у овој години су за откуп сеоских кућа заинтересовани људи који не живе на територији наше општине и који су се одлучили да баш у Свилајнцу купе куће и трајно се населе и за сада имамо три такве породице. Подржали смо и пројекат намењен задругама, а прошле године учествовали смо у пројекту Михољски сусрети села, што очекујемо и ове године.“

Обишавши задруге, министар Кркобабић је нагласио важност задругарства за све облике пољопривредне производње и најавио наставак програма подршке.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *