Градови СрбијеНовости

Министарка културе Маја Гојковић посетила Деспотовац

-Министарство културе и информисања ће интензивно улагати у манастир Манасију уочи изузетно важног јубилеја 2027. године – 600 година од упокојења деспота Стефана Лазаревића, истакла је потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић.

Гојковић је нагласила, приликом посете овом културно-историјском здању, да је Министарство у последњих неколико година издвојило значајна средства за радове на задужбини деспота Стефана Лазаревића, односно 34 милиона динара за обнову кула и појединих делова у унутрашњем простору, као и да ће се у наредном периоду наставити са улагањима државе у овај важан средњовековни споменик културе.

Гојковић је истакла да је изузетно важно да се настави са овим послом обнове и заштите и да се на прави начин прикаже нашем народу и светској јавности какву лепоту поседујемо и додала да обнова културног наслеђа и наших важних средњовековних манастира заслужују посебну пажњу државе.

Извор: Ministarstvo kulture i informisanja

Општина Деспотовац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *