НовостиСелоТуризам

У недељу одржана прва манифестација „Левачка кока“ у Драгову код Рековца

Учесници прве „Левачке коке“, јединствене манифестације у Србији, током које се 16  екипа из различитих делова Србије такмичило у припремању роловане пилетине испод сача, били су јачи и од велике врућине.

 Ову манифестацију је организовало  удружење „Лепота Левча“ из Драгова. А председник општине Рековац Александар Ђорђевић је поручио да не сумња да ће ова манифестација постати традиционална, која ће представљати општину Рековац на прави начин.

Најбољу роловану пилетину припремио је тим „Гурмани“ из Крагујевца, који је награђен сачем, другопласираном „Марџину“ из Витановца код Краљева припао је земљани лонац, а удружење жена „Етнос С“ из Читлука код Сокобање је за трећу позицију освојило земљане чиније.

А, недалеко од Рековца, да би обезбедила месо за такмичаре, Сања Антић је за шест сати уредила и ошурила чак 50 кокошака.

– У Драгову има неколико фарми пилића, које месечно произведу више од 100.000 комада.

– Најпре смо хтели да организујемо „Пилићијаду“, али нам је „Левачка кока“ звучала лепше и примамљивије за посетиоце из читаве Србије. Иначе, припремање пилета је мало теже, јер кости морају лепо да се одвоје од меса, а услов је био и да ђаконија буде ролована – каже председница Удружења Мирјана Марковић и додаје да су презадовољни одзивом учесника.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Рековац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *