Одлуке са 28. скупштинског заседања СО Ћићевац

Од почетка ове године СО Ћићевац је донела бројне важне одлуке, усвојила прегршт закључака, а уз то покренула и различите иницијативе које се односе на решавање кључних проблема у локалној заједници.

И рад последњег, 28. скупштинског заседања је био базиран на доношењу одлука које обухватају бројне стимулативне мере које се односе на стварање бољих услова за живот свих становника Општине Ћићевац.

Том приликом су одборници СО на поменутој седници једногласно усвојили још једну измену Одлуке о финансијској подршци породици са децом, којом се износ новчане накнаде за свако новорођено дете у општини Ћићевац, са досадашњих 10 повећава на двадест хиљада динара. Дата измена се односи и на део одлуке о бесплатној ужини за ученике основних школа, на коју ће убудуће, осим деце са инвалидитетом и оне која остварују право на новчану социјалну помоћ ово право имати и треће и свако наредно дете у породици.
СО Ћићевац такође је усвојила и допуну одлуке о студентским стипендијама на основу које ће, од сада, право на стипендију под повољнијим условима имати и студенти са инвалидитетом.

У складу са мишљењем заштитника грађана, а на основу истраживања спроведеног од стране Удружења студената са хендикепом и у складу са препоруком Повереника за заштиту равноправности СО Ћићевац је донела одлуку о блажим критеријумима за стипендирање студената са инвалидитетом, који имају пребивалиште у општини Ћићевац, без обзира на просечну оцену коју имају током студирања.
На поменутој седници Скупштине усвојено је и неколико предлога одлука који се односе на покретање поступка за прибављање непокретности у јавну својину непосредном погодбом и то: за потребе изградње комплекса за рекреативно-спортске активности, на локацији која се налази између улице Бранка Крсмановића и Саве Ковачевића, затим зарад проширења парцеле за потребе ОШ Доситеј Обрадовић и изградње приступног и противпожарног пута, а такође и за потребе проширења парцеле ради бољег приступа будућем постројењу за прераду отпадних вода.

Такође је усвојен и предлог програма подршке за спровођење политике руралног развоја и пољопривредне политике за 2022. годину. Мере у оквиру наведеног програма и ове године биће реализоване кроз два јавна позива, а средства за субвенције за пољопривредне произвођаче опредељена су у износу од 6 милиона динара.

Одборницима СО се обратила и председница општине, др Мирјана Кркић, која је овом приликом говорила о важним пројектима у ћићевачкој општини. Истичући важност предстојеће реконструкције улице Николе Тесле у Ћићевцу, председница општине Ћићевац најавила је и реализацију новог пројекта, у сарадњи са Домом здравља и Црвеним крстом, који кроз програм Про плус финансира ЕУ, уз то и завршетак пројекта санације објекта Спортске хале у Сталаћу.

Постављање саобраћајне сигнализације на деоницама магистралног пута у Ћићевцу, Лучини и Мрзеници, активности које ће бити спроведене уз помоћ ЈП Путеви Србије, као и изградња мултифункционалног игралишта на простору испред Економске школе у Ћићевцу, инвестиција вредна око 11 милиона динара коју финансира ЕУ уз учешће локалне самоуправе, све су пројекти су чија се реализација очекује већ током наредног месеца.

Photo: Printscreen Facebook

Општина Ћићевац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *