ОД ОСАМ ДО СЕДАМНАЕСТ ХИЉАДА ЂАЧКЕ УЏБЕНИКЕ ЗА СВАКО ТРЕЋЕ И СЛЕДЕЋЕ ДЕТЕ, НА ТЕРИТОРИЈИ ДЕСПОТОВЦА

Општина Деспотовац, утврдила је висину новчане помоћи који ће добити све породице за треће и свако наредно дете у школској 2022/2023 на основу података из основних школа.

На предлог Одељења за привреду, јавне делатности, финансије и буџетске фондове Општине Деспотовац, породице са троје и више деце добиће новчану помоћ за куповину књига за школу, уз услов да дете редовно похађа основну школу.

Породице чије дете иде у први разред добиће 7.916 динара, за други разред 8.599, а за трећи 9.295 динара. Цена уџбеника за четврти разред је на нивоу оних за други, па ће породице добити 8.726 динара.

Износ средстава за куповину књига за старије разреде основне школе добиће од 14.33 за пети разред, до 17.084 динара за осми разред.

Такође, ченицима који су по другом основу остварили право на бесплатне уџбенике биће додељена новчана помоћ за набавку осталих књига које нису обезбеђене по том основу.

Општина Деспотовац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *