Градови СрбијеНовости

ЈОШ ЈЕДНА ФАБРИКА СЕ ОТВАРА У СВИЛАЈНЦУ – ПРИЛИКА ЗА НОВА РАДНА МЕСТА

Oпштнa Свилајнац, водећа је по броју страних инвестиција у региону, захваљујући одговорном раду локалне самоуправе, још једна фабрика одлучила је да нове капацитете отвори баш у овом граду .

Четврти у овој години, а седми за мање од две године, нови страни инвеститор је управо Турска компанија ДОКУ-САН отомотив.

Ова компанија потписала је данас уговор са Општином Свилајнац о куповини близу 2 хектара земљишта у Новој зони привређивања, где ће у наредне две године изградити фабрику и започети производњу. Компанија се бави обрадом метала, ради за аутомобилску индустрију и ово им је прва инвестиција ван Турске.

„Ово је још једна извозно оријентисана компанија, која је значајна не само за Свилајнац, већ и за Србију. За првих осам месеци ове године општина Свилајнац бележи суфицит спољно-трговинске размене у износу од скоро 12 милиона долара, док је обим спољно-трговинске размене 108 милиона долара. Пре 14 година, када смо почели да градимо индустријске зоне и привлачимо инвеститоре, били смо у дефициту, а обим спољно-трговинске размене порастао је чак три пута у односу на тад. Данас смо и у ситуацији да стране компаније траже да дођу у Свилајнац и да га препознају као идеално место за улагање“ – изјавио је председник општоне Свилајнац Предраг Милановић.

Компаније ДОКУ-САН у Турској постоји већ 50 година и веома је успешна у области ауто-индустрије.

Почетак производње очекује се почетком 2024. године

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *