Градови СрбијеНовости

Црвенкапа из хана награда за позориште

Дивна вест за аматерско позориште ,,Црвенкапа“ из Владичиног Хана које је освојило две главне награде на фестивалу дечијих позоришта ,,Ресавска чаролија“ одржаном у Деспотовцу – Ансамбл представе „Мачак у чизмама“ I

Иако је конкуренција била јака из целе Србије, Ханчанима то није представљало проблем да верују у себе. Њима је припала награда ја најбољу представу на фестивалу и награда за најбољу мушку улогу коју је изнео Алекса Митић.

Представа је рађена по тексту Татјане Илић у режији Драгане Филиповић и Оливере Китановић.

Иако је Алекси Митићу ово тек друга улога у позоришту, може да се похвали бројним комплиментима за таленат и сналажење на сцени. Чланови жирија у Деспотовцу имали су само речи хвале за овог момка.

Алекса каже да је очекивао награду.

Аматерско позориште „Црвенкапа “ ради у склопу Центра за културу у Хану већ 19 година. Осим дечијег ансамбла, могу да се похвале и омладинским „Гвозденим театром“ који чине „старији“ чланови позоришта, сада средњошколци и студенти.

Уз свој репертоар „гвоздени“ су велика подршка својим мањим другарима, као што је то био случај и на фестивалу у Деспотовцу.

Аметерско позориште „Црвенкапа “ припрема актуелну премијеру представе „Пепељуга“ и још нека изненађења, а „Гвоздени театар“ ради на адаптацији текста Ординација. У међувремену ће се одазватина позиве за гостовања по Македонији и Србији.

Photo: Centar za kulturu

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *