Градови СрбијеЗдрављеНовости

Ученици техничке школе пажљиво слушају и упијају сваку Миланову реч – Несрећа му је променила живот

Са само 22 године, када је под дејством алкохола, без кациге и при брзини од 170 километра на сат, ударио у ивичњак и главом поломио три дрвене греде на надстрешниви једног локала. Милан Митић је успео да преживи и од тада слави два рођендана. Један када је стварно рођен и други када се поново родио, након тешког удеса који према речима лекара преживи само један у 10 милиона. У болницу је примљен са више прелома лобање и малим изгледима да преживи. Али је преживео. Из коме се пробудио након 40 дана а осам месеци касније поново учио да хода.

Данас, користи сваку прилику да било путем друштвених мрежа или на предавањима и трибинама по школама широм Србије, на сопственом примеру покаже младима која је цена својеглавости, бахатости и коришћења алкохола пре него седну за волан.

Никада нисмо присуствовали оваквој тишини каква је владала међ ученицима Техничке школе током Милановог предавања. Широм отворених очију, у неверици упијали су сваки приказан снимак и сваку реч коју је изговорио. Многи од њих по изласку упутили су му речи подршке, тапшање по рамену, стрпљиво чекали да се фотографишу и готово нечујно у пролазу изговарали једноставно “хвала”.

Милан своја предавања по школама реализује у сарадњи са Агенцијом за безбедност, захвалан је општини Пожаревац где је и запослен, што имају велико разумевање за његове активности. Пре неку годину из штампе је изашла и његова књига која носи наслов “ Странац у сопственој кожи” у којој је детаљно описао своје трауматично искуство, покренуо је свој јутубе канал, на коме се налазе све трибине и снимци које је видело више од милион људи а у скорије време по његовој причи биће снимљен и документарни филм.

„Ако моја прича допре до само једне младе особе и ако тиме само један живот буде спасен, онда је моја мисија испуњена“ – рекао је Милан Митић

PHOTO: SREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *