Градови СрбијеНовости

Општина Параћин расписала конкурс за студентске и ученичке стипендије

Председник општине Параћин расписао је данас конкурс за остваривање права на студентску и ученичку стипендију студената и ученика који имају пребивалиште на територији општине.

PHOTO> SCREENSHOT

У школској 2022/2023. години из општинског буџета стипендираће се 60 студената од друге године основних студија па до завршне године, под условом да нису губили ниједну годину током студија, да имају просечну оцену најмање 8,5 и да се њихово школовање финансира из буџета Републике Србије, затим четири студента прве године који су проглашени ученицима генерације у средњој школи и 10 средњошколаца са одличним успехом, од друге године, који су освојили прво, друго или треће место на међународним и републичким такмичењима и олимпијадама знања.

Месечни износ стипендије за студенте износи 7.000 динара, за ученике 4.000 динара.

Студенти и ученици који већ користе стипендије из републичког буџета не могу остварити право на стипендију која се финансира из буџета општине Параћин, као ни студенти и ученици који добијају стипендију или кредит од спортске, културне или друге организације која се финансира из буџета општине Параћин.

Конкурс је објављен на огласној табли и на интернет страници Општине, а рок за достављање документације је понедељак, 15. новембар.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *