Градови СрбијеДомаћи производиСело

МАНИФЕСТАЦИЈА „Сеоско прело“ први пут је одржана у Плажану крај Деспотовца

Најукуснију проју припремила је Зорица Петковић из Лапова, најбољи вез направила је Радмила Стојановић из Плажана, а чланице УЖ „Стари вез” освојиле су победнички пехар за најбоље преље, одлучио је жири манифестације.

PHOTO: SCREENSHOT

Што се тиче такмичења у забавним играма, у бацању кугле победиле су Деспотовчанке, у пикаду Плажанке, а кукуруз су најбрже окруниле Ћовдинке. Пехаре за свеукупне победнике понеле су жене из Стењевца и Ресавице за треће и друго место, а победнички пехар остао је у Плажану.

Удружење жена „Стари вез” постоји од 2013. године. Двадесетак чланица неуморно истрајава на очувању старе српске рукотворне традиције. Можемо да се похвалимо да смо учествовале на бројним манифестација и да смо са многих донеле пехаре и медаље – поносно каже председница УЖ „Стари вез” Светлана. Манифестацију, која ће постати традиционална, јер за циљ има очување српских обичаја и традиције, организовало је Удружење жена „Стари вез” у сарадњи са месном заједницом Плажане и општином Деспотовац.

Чланице жирија оцениле су да је манифестација одлично организована, да су се такмичарке добро припремиле и да оне нису имале лак задатак да донесу праву одлуку, јер је конкуренција била јака. Надметале су се чланице удружења жена из Лапова, Ресавице, Стењевца, Језера, Ћовдина и Деспотовца.

Причама о седељкама у Ресави читав догађај „зачинио“ је новинар и песник Марко Мирковић, који је и отворио „Сеоско прело“.

Општина Деспотовац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *