Градови СрбијеНовости

Од среде у Параћину „STRIP FEST“

У среду 13.11.2022. у Параћуну биће отварање изложбе и базара стрипова, тачно у подне, у згради „Регионалног иновационог стартап центра“ (РИСЦ) почети Стрип фест „Фантазија ума“.

Централни садржај фестивала биће радионице за ученике параћинских школа током којих ће се малишани упознати са начином настајања стрипа, слика, мозаика, илустрација… Две радионице у среду поподне водиће академски сликар Предраг Пеђа Тодоровић и Владимир Весовић из Школе стрипа, илустрације и концепт арта „Ђорђе Лобачев“, док ће у осам сати у Културном центру бити отворена Тодоровићева изложба слика.

У четвртак гости „Стрип феста“ биће дечји писац Урош Петровић, Растко Ћирић са Факултета примењених уметности и Зоран Стефановић, драматург-сценариста. Они ће представити ученицима како настају загонетке и дечје приче, Ћирић ће са децом креирати заједнички стрип. Пре свечаног проглашења победника у 18,30 сати, биће одржана још једна радионица.

Организатори Стрип феста су параћински Дом омладине, Културни центар и РИСЦ, под покровитељством Министарства просвете и Општине Параћин.

PHOTO: SRCEENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *