Градови СрбијеНовостиСелоТуризам

У Варварину 32 породице добиле подршку о енергетској ефикасности

Дивне весте за 32 породице које су добиле подршку по окончању конкурса за субвенционисање енергетске санације стамбених зграда и станова, а интересовање житеља Варварина за први програм који је у овој области реализовала локална самоуправа било је велико.

„Добијена средства ћу искористити да решим проблем грејања, јер ми је досадашњи котао на чврсто гориво процурио и неопходно је да набавим нови. Испоставило се, међутим, да толика инвестиција премашује финансијске могућности мог домаћинства, па сам се потрудио да на време прикупим документацију и међу првима се пријавим на расписани конкурс. И све је окончано на моје велико задовољство“ – каже један од корисника субвенције Владан Максимовић.

„Планирамо да издвојимо четири милиона, а толико очекујемо и од Министарства рударства и енергетике. Јер, сигурна сам да ће интересовање бити још веће него ове године“ – најављује председница Општине Виолета Лутовац Ђурђевић, напомињући да програм државе, уз сарадњу са локалним самоуправама, подразумева суфинансирање замене дотрајале столарије, набавку нових котлова или уградњу соларних панела.

Општина је за ову врсту помоћи издвојила два милиона динара.

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *