Градови СрбијеНовости

Средњошколци и њихов пословни изазов

Регионално такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама – Пословни изазов одржано је у хотелу Крагујевац.

Уз помоћ бизнис ментора, тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавали су решење проблема и креирали бизнис план и презентацију које су на представили члановима жирија и публици.

Такмичење је окупило 103 ученика из 26 средњих школа из Александровца, Аранђеловца, Баточине, Бруса, Јагодине, Крагујевца, Крушевца, Лапова, Параћина, Пожаревца, Раче, Смедерева, Смедеревске Паланке, Свилајнца, Тополе, Трстеника, Варварина и Велике Плане којима је постављен задатак који представља реалан пословни проблем.

У динамичној атмосфери, ово једнодневно такмичење пружа ученицима прилику да развију самопоуздање, способност креативног размишљања и тимског рада, као и да овладају комуникацијским и презентацијским вештинама.

На почетку такмичења, тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавају решење проблема који им је постављен и уз помоћ пословних волонтера креирају бизнис планове које на крају дана презентују члановима жирија и публици.

Најбољи добијају награде и пласирају се на следећи ниво такмичења.

Сваке школске године, организација Достигнућа младих реализује четири регионална, једно национално, као и међународно такмичење за средњошколце западног Балкана.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

Извор: РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА КРУШЕВАЦ

PHOTO: FREEPIK

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *