Преминуо глумац Душан Дуле Јовановић

„Сахрана ће се обавити на гробљу у Јагодини у среду, 30.11. у 14 сати“, наводи се у саопштењу објављеном на друштвеној мрежи.

Српски глумац Душан Дуле Јовановић је преминуо у 69 години, а тужне вести је објавило његово матично позориште из Крушевца.

Данас нас је напустио Душан Дуле Јовановић, дугогодишњи члан колектива наше куће. Душан је од 1979. године био запослен у Крушевачком позоришту на пословима уметничког организатора а потом и глумца. Остварио је улоге у бројним представама – “Проклета авлија“, “Пут око света“, “Иза решетака“, “Лепотица и звер“, “Звонар Богородичине цркве у Паризу“, “Фамилија“, у некима је учествовао и након пензионисања пре пар година – наводи се у саопштењу.

Сахрана ће се обавити на гробљу у Јагодини у среду, 30.11. у 14 сати. Упућујемо искрене изразе саучешћа породици и пријатељима уз последњи аплауз драгом Дулету – пише на Фејсбук страници позоришта.

Иначе, у истом позоришту је играо и Душан Дука Јовановић (1932. – 2015.), па је то један од ретких случајева да су у истом позоришту глумци имали идентично име и презиме.

photo> screenshot – izvor telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *