Градови СрбијеНовости

Успех представе дечијег позоришта ,,Ресава“ из Деспотовца

,,Мали принц“ представа дечијег позоришта ,,Ресава“ из Деспотовца освојила је бројне награде на фестивалу у Трстенику.

Представа ,,Мали принц“ рађена по роману Антоана Де Сент Егзиперија и режији и адаптацији Немање Радивојевића, је на петом Међународном фестивалу дечијег драмског стваралаштва “Моравски цветић” освојила награду за сценографију, избор текста и позоришну аутентичност. Награда за најбољу женску улогу припала је Јани Михајловић за улогу пијанице у представи, а њена улога се према образложењу жирија издваја по аутентичности и комичности. Награда дечијег жирија за најбољу мушку улогу припала је Михајилу Младеновићу за улогу Звезде у овој представи.

„Пронашли смо адаптацију текста коју је група аутора радила, па смо га онда још додатно адаптирали према нашим стандардима који су у сваком позоришту различити зависно од групе деце са којо се ради. Иначе „Мали принц“ је филозофија живота коју сваки човек доживи на себи својствен начин. Свако ко се срео са овим текстом доживео је другачије и пробудио је у себи нешто другачије, што и чини ово дело великим“ – каже редитељ Немања Радивојевић.

За велики успех ове представе, заслужан је тим људи Центра за културу у Деспотовцу који поред глумаца, редитеља, чине и креатори победничке сценографије Влатка Миленковић и Мирољуб Ивановић који су радили и костим, као и Александар Ивановић и Лазар Станојевић који су пружили техничку подршку.

Иначе, Дечија сцена деспотовачког театра, која је позната широм Србије, по фестивалу у Трстенику учествовала је по други пут. Први пут је то било пре четири године када су извели представу „Бајка о Петронију“.

PHOTO: SCREENSHOT/NOVOSTI

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *