Градови СрбијеНовости

У Јагодини је пре 54 године почела производња хлеба и пецива

Сензационална 56 година када је предузеће „Житомлин“ одлучило да сваког дана продаје свеж хлеб.

Предузеће “Житомлин”, које је у негдашњем Светозареву, данашњој Јагодини, почело да ради 1958. године, било је једна од највећих фирми у млинско-пекарској индустрији Србије и препознатљиво по изузетно квалитетној производњи индустријског хлеба и пецива.

Колика је била потражња за индустријским хлебом, како је предузеће које га је производило било у успону, али и колико су потрошачи били утицајни, може да се виду у тексту крагујевачког листа “Светлост”, објављеном 1966. године под насловом „Сваког дана свеж хлеб“ и поднаднасловом „Потрошачи све утицајнији“.

Одлука светозаревачког „Житомлина“ да свакодневно продаје свеж хлеб у својим продавницама заслужује дубоко поштовање. Нестаће редови које смо виђали у предвечерје празничног дана. Потрошачи ће, уместо да негодују, наградити произвођаче похвалама“, наводи се у тексту, а потом додаје:

„Продавнице „Житомлина“ биће отворене недељом и празником пре подне, а у центру града радиће нон-стоп. Произвиђач је решио да промени понашање које је понекад личило на монополистичко. Решио је да инвестира у индустријску израду хлеба, да потрошачу омогући већи избор и да не страхује да ће остати без хлеба за време обилног празничног обеда. То је велико признање потрошачу, који постаје све утицајнији и о коме се сада почиње да води посебна брига“.

PHOTO: FREEPIK

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *