Градови СрбијеНовости

Деспотовац: Повећане зараде рудара

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, прихватила је све захтеве рудара за повећањем зараде и цене топлог оброка, као и рудне ренте, што је условило доношење одлуке о прекиду обуставе производње угља, која је почела у понедељак.

Рудари свих девет  рудника у саставу Јавног Предузећа Површинска експлоатација угља (JP PEU) Ресавица прекинули су рад због ниских зарада. Рудари су тражили хитан састанак са министарком како би разговарали о зарадама и условима рада.

На допис синдиката, министарка Дубравка Ђедовић је одговорила да је упозната са хронично тешком ситуацијом рудара и да ће у наредном периоду уложити максималне напоре у решавању њихових проблема.

„Презадовољни смо и захваљуемо се министрима Дубравки Ђеводић и Синиши Малом који су били на данашњем састанку. Поред захтева везаних за социјални положај рудара, прихваћен је и захтев да се од јуна започену разговори о будућности подземне експлотацијетације угља.“
Прекидамо штрајк још данас и настављамо производњу, рекао је председник Синдиката Небојша Миленковић.

Општина Деспотовац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

PHOTO: SCREENSHOT BETAPHOTO

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *