Градови СрбијеНовости

Пристигло 100 нових контејнера у Свилајнац

Пристигло 100 нових контејнера у Свилајнац које је набавило Комунално јавно предузеће ,,Морава“.

Од данас одмах креће испорука контејнера по граду и селима. Замениће се стари контејнери који су, пре свега, оштећени несавесним коришћењем и бацањем жара у зимском периоду. Сваки запаљен контејнер је један контејнер мање на улици или један контејнер који треба да се замени. То све кошта. Зато користим прилику да апелујем на грађане да не бацају врео жар и пепео у контејенере, јер се тиме прави велика штета, а и загађује околина – оценио је Предраг Милановић, председник општине Свилајнац.

Он је додао да се у набавку и одржавање комуналне опреме непрестано улаже. Недавно је набаљено возило за прање и дезинфекцију контејнера које може да служи само за исправне и неоштећене контејнере.

Директор КЈП „Морава“ Горан Бојић додаје да је ово предузеће у нове контејнере уложило око 5,5 милиона динара. И он апелује на Свилајнчане да најпре охладе пепео, па да га тек онда баце у контејнер.

PHOTO: SCREENSHOT

Општина Свилајнац учествовала је у суфинансирању овог програма „Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“.

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *