Градови СрбијеНовости

Светлана из села Роанде родила 10 синова и 5 ћерки

Светлана Николић из села Роанда код Свилајнца и њен сурпруг Добрица пркосе свим статистикама. Ову мајку храброст која је родила 10 синова и пет кћерки Србија је упознала током 2022. године и прича о овој бројној породици допрла је до многих.

„Удала сам се за Добрицу са 16 година из једног села близу Деспотовца, прво сам родила близанце који су сада велики људи и имају своју децу. Најмлађе дете сам родила у 42. години. Од малих ногу смо их васпитавали да се држе заједно, и већ у овим годинама раде многе сеоске послове, па чак умеју и хлеб да умесе. Када имате велику породицу дан траје дуго, док спремите храну, оперете, обучете их и хвала Богу, па су сада велики и помажу се међусобно“, казала је Светлана Николић.

Тешким радом успевају све да постигну, да им приуште колико могу и не жале се. Глава куће, отац Добрица, каже да деце никад не може бити много. Сматра да је добра генетика можда била и пресудна за тако велико потомство.

„Можда је то и наследно, моја мајка је имала једанесторо браће и сестара, док је мој отац имао само два брата. Са 20 година сам се оженио и мислим да деце никада није доста. Имају све што им је потребно за нормално детињство, предност је у данашњим условима живети у срединама као што је наше село Роанда. Не плашиш се великих квартова, мрачних улица или саобраћаја, да дете не излети. Мислим да су срећни поред нас као и ми са њима. Ми смо ту да им овај период живота учинимо срећним и од њих направимо добре људе, а када одрасту надам се да ће знати то да цене“, казао је Добрица.

Николићи су успели да свој живот организују тако да сви буду задовољни, Добрица у рану зору устаје како би обрадио пет хектара земље и нахранио стоку, док мајка Светлана своје наследнике спрема за школу.

„Ово је углавном пољопривредни крај, на селу немаш радно време, већ легнеш у кревет кад све обавезе завршиш, а то може да потраје и до касно у ноћ, нарочито у летњем периоду. Имамо четири краве које дају млеко и због њих обрађујемо земљу како би имали кукуруза за прехрану“, додао је Добрица.

Светлана и Добрица, можда немају милионе на рачуну, али заиста имају велико богатство. Десет синова и пет кћерки њихова су највећа срећа, а Божићна и Васкршња јутра код њих су најлепша слика.

Овај пројекат је поджан од стране Општине Свилајнац

PHOTO: SCREENSHOT

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *