Градови СрбијеНовости

У Параћину почело пријављивање за манифестацију на Богојављање

На доњем језеру на реци Грзи у истоименом излетишту код Параћина четврти пут ће 19. јануара, на Богојављење, бити одржано пливање до часног крста.

Овај догађај прошле године први пут је уврштен у календар сталних манифестација од значаја за општину Параћин, па поред главног организатора, Групе грађана „Одбранимо Грзу“, Богојављенско пливање на Грзи „потписује“ и параћинска Туристичка организација, под покровитељством локалне самоуправе.

У питање није трка за часни крст, већ сви учесници – који се усуде да уђу у ледену воду, треба да допливају до крста који ће се налазити у чамцу у језеру, да га пољубе и потом да се врате на обалу.

За нас су, као и до сада, победници сви који уђу у језеро и допливају до крста, па ће сви добити исте поклоне – икону Исуса, мајицу, захвалницу и медаљу, а обезбеђен је и ручак у ресторану – каже Миломир Ружић, један од организатора.

Богојављенско пливање одржава се уз благослов Манастира Свете Петке Изворске и почеће у 12 сати након молебана, уз организацију која подразумева све неопходне мере обезбеђења учесника.

Пријављивање је у току путем телефона 060/534-7711.

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *