Параћин: Срушен и трећи мост

Рушење старих и изградња нових мостова у Параћину увелико тече, а јуче је срушен трећи мост по реду, а други пешачки.

Специјалним дизалицама екипе извођача радова, фирме „Степком“, уклониле су пешачки мост код Споменика Бранку Крсмановићу, односно Регионалног иновационог стартап центра. Упркос киши која је падала све време, велики посао окончан је без проблема.

Подсетивши да је једна пасарела, код Базена „Престиж“, већ уклоњена, Саша Ружић, координатор пројекта изградње мостова, рекао је да ћи нови, модерни пешачки мостови бити постављени најкасније до средине априла, те да после прве две пасареле преостаје демонтажа још две – код солитера и код Хотела „Петрус“. Упоредо теку радови и на изградњи новог друмског моста, на истој локацији где је стари срушен, у Улици Драгољуба Јовановића.

Према условима „Србијаводе“, стари мостови се уклањају јер нису на довољној висини за стогодишњу одбрану од поплаве. Грађани Параћина још памте поплаву из 2014. године, а са подизањем укупно седам нових мостова, општина Параћин и грађани биће сигурни да неће поново имати разлога за бригу – напомиње Ружић, уз захвалност Влади РС, Министарству за јавна улагања и Влади Швајцарске на донацији у износу од 6,5 милиона евра.

Пре тога, и Влада Аустрије донирала је нешто више од четири милиона евра за радове на регулацији Црнице, тако да је укупна донација за заштиту Параћина од поплаве вредна око 10,5 милиона евра.

А кад је о четири пешачка моста реч, директорка „Степкома“ Сања Дејановић Раичевић наглашава да је склапање конструкције нових пасарела већ почело у фабрици у Старој Пазови, а на терену следи паралелна припрема бетонских делова и стубова на које ће се готове пасареле монтирати.

PHOTO: SCREENSHOT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *