Градови СрбијеНовости

Параћин: Унапређење инфраструктуре

У Параћину је унапређена инфраструктура у индустријској зони Змич, која представља велики потенцијал за развој овог краја и отварање нових радних места. Како је приликом обиласка индустријске зоне рекао државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић општина ће припремити пројектно-техничку документацију за капиталније ствари у индустријској зони, као и у још једној радној зони која се припрема за даљи инвестициони период.

Митровић је објаснио да је омогућено снабдевање електричном енергијом за потребе нових инвеститора и изградњу пословних објеката, а реконструисана је улица која је једина веза са државним путем и ауто-путем Е75, наведено је на сајту Владе.

Министарство је заједно са локалном самоуправом реконструисало Кајмакчаланску улицу дужине 436 метара, тротоаре површине 2.050 м2, а инсталиран је и средњенапонски струјни вод дужине 5,2 километра који омогућава даље улагање у индустријску зону, изградњу трафо-станице, а самим тим и подлогу за отварање нових производних погона у наредном периоду – навео је он.

На овај начин, како је констатовао, постављамо чврст темељ за привлачење инвестиција.

У општини Параћин завршена је реализација пет инфраструктурних пројеката укупне вредности 91,99 милиона динара, од чега је учешће Министарства привреде готово 47 милиона, док остатак представља учешће локалне самоуправе.

PHOTO: FREEPIK

Овај текст је подржан од стране Општине Параћин

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *