Параћин: Стамбено-пословни комплекс са 71 станом

Монтера Инвест из Параћина планира да у овом граду изгради стамбени и стамбено-пословни објеката у улици Адакалској.

Photo: Printscreen/Urbanistički projekat/Projektni biro TS arhitektura

Тим поводом одржана је и јавна презентација урбанистичког пројекта који је израдио Пројектни биро ТС архитектура из Ћуприје.

Све парцеле које су предмет урбанистичког пројекта, су у власништву инвеститора Монтера инвест. У каснијој фази планирано је да се уради спајање свих парцела у једну.

Како се наводи у УП у оквиру блока започета је трансформација породичног становања у становање високих густина. У складу са тиме у непосредном окружењу су заступљени објекти различитог бонитета и спртности, намењени породичном и вишепородичном становању са пословањем у нижим етажама. Постојећи објекти су планирани за уклањање и замену
планираним стамбено-пословним објектима.

На предметним парцелама планирана је изградња два нова објекта и рушење свих постојећих објеката. Планирана је изградња објекта 1 стамбене зграде са 52 стана која је удаљене 4м од границе парцеле према реци и објекта 2 стамбено-пословне зграде са 19 станова која је постављена према улици Адакалска.

Предвиђено је укупно 74 паркинг места. Планирана је следећа спратност објеката број један је По+Пр+6+Пс, а два П+6+Пс.

Бруто површина оба објекта износи 6.937 м2, док је површина парцеле 1.861 м2.

У објектима су планирани станови различитих структура од гарсоњера до четворособних станова, и различитих површина од 27,57м² до 181.18м².

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *