Параћин: Промоција књиге ,,Читање снова“ на сајму у Шведској

Амбасадор Србије у Шведској Драган Момчиловић отвориће у суботу, 25. фебруара, први Сајам српске књиге у Гетеборгу, дводневну манифестацију чији је циљ очување културе, традиције и српског језика.

Међу српским писцима који живе и стварају у Шведској и који су уједно домаћини и гости овог сајма, биће и Параћинац Александар Драгановић (1969). Његова последња књига, збирка прича „Читање снова“, објављена прошле године у издању параћинске Библиотеке „Др Вићентије Ракић“, биће представљена учесницима и посетиоцима сајма у суботу од 16 сати.

По струци дипломирани економиста и професор, са јасно израженом уметничком „жицом“, Драгановић већ извесно време живи у Шведској. Пре књиге „Читање снова“ објавио је две поетске збирке, „Немир“ (1991) и „Сентиментално васпитање“ (2017).

Са осећањем поноса припремам се за учешће на првом Сајму српске књиге у Шведској, а све суграђане и љубитеље писане речи и очувања српског наслеђа који живе у тој држави позивам да посете ову манифестацију у Гетеборгу – каже Александар.

Организатор сајма је удружење Цреативе Цоммуницатион Инитиативе, које чува српску традицију у овој скандинавској земљи, а најављена је промоција више књига српских аутора са боравиштем у Шведској, Данској и Норвешкој.

Photo: Freepik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *