Јагодина: Зимски сусрети учитеља

Догађају ,,Зимски сусрети учитеља“, 37. по реду, који су организовали Друштво учитеља Јагодина и Савез учитеља Републике Србије, одазвало се око 120 просветних радника из Јагодине, Деспотовца, Свилајнца и Рековца. Просветни радници су били у прилици да се друже и размењују искуства уживо после две године паузе због пандемије корона вируса.

Веома смо се обрадовали поновном сусрету. Сада смо били у прилици не само да се видимо и разменимо искуства, већ и да се видимо са више издавача најновијих уџбеника. Жељно смо ишчекивали овај сусрет – рекао је Иван Миловановић, председник Друштва учитеља Јагодина.

„Ана Младеновић, потпреседница Савеза учитеља Републике Србије, додала је да су овакви сусрети изузетно значајни, првенствено због сусрета уживо, али и због стручног усавршавања и напредовања нас, просветних радника. Свесни смо да се у данашње време промене дешавају брзо и у обавези смо да их испратимо, а то нам управо омогућава стручно усавршавање“ – оценила је Ана Младеновић.

Биљана Милошевић, професор разредне наставе у ОШ „Љубиша Урошевић“ у Рибару, која на сусретима учитеља учествује преко 30 година, казала је да је то дивна прилика да се срећу са колегама из других школа и да размењују искуства, као и да од предавача увек науче нешто ново.

„Наша школа је веома функционална, а њена инфраструктура може да подржи овакве скупове. Част ми је и задовољство што Друштво учитеља Јагодине и Савез учитеља Србије указују поверење нашој школи и наставницима, а ми се трудимо да будемо добри домаћини, онако како се иначе ради у граду Јагодини“ – изјавила је Гордана Златановић, директорка ОШ „Љубиша Урошевић“ у Рибару.

Photo: Screenshot / Z. Gligorijević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *