Параћин: Музичка школа ,,Миленко Живковић“ на концерту на Коларцу

Музичка школа „Миленко Живковић“ конкурисала је и ушла у Пројекат друштвене трансформације „Музика наде“, који је јединствен програм у Србији настао у сарадњи са чувеним Ел система покретом, проглашеним од стране Унеска за најбољи социјално инклузивни програм на свету.

У оквиру тог пројекта параћинска музичка школа понудиће својим ученицима најквалитетније музичко образовање, а у складу са тим је и најављена посета „Коларцу“ у Београду 10. марта, где ће ученици са одсека трубе одгледати наступ врхунског музичара Пача Флореса из Венецуеле са Београдском филхармонијом.

Концерт ће пратити полазници трубе од првог до четвртог разреда. Биће то за њих велики догађај јер ће први пут моћи да виде и слушају једног од највећих виртуоза на овом инструменту у свету.

Како наводи Симонида Пешић, в. д. директора ОМШ „Миленко Живковић“, ова установа увелико је ангажована на томе да два страна предавача ускоро дођу у Параћин и раде са наставницима и ученицима на усавршавању њихових вештина, музичких талената и знања.

Photo: Screenshot / Paraćin. rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *