Параћин: Министарка Милена Поповић у посети

Министарка Милена Поповић посетила је Параћин а једна од тема била је развој туристичких потенцијала параћинске општине, шта је до сада у том циљу урађено и какви су планови за наредни период.

Са њом је разговарао председник општине Владимир Милићевић и директор Туристичке организације Владан Вучковић. Како је рекла државна секретарка, њена мисија је да шансу за развој туризма у Србији добију и нека друга места која нису Београд, због чега их ових дана и обилази.

„Пошто сам ја неко ко долази из унутрашњости, намера ми је да дамо значај мањим срединама. Зато јесте моја мисија да обиђем све туристичке организације у Србији, да видимо шта наша Србија има да понуди, да туристи који долазе да посете Србију не долазе само у Београд, Нови Сад и велике градове, него да дођу да посете, рецимо, Параћин и Власотинце, друга мања места о којима се мало зна, а која су исто значајна не само туристички него и културно, историјски и у сваком другом смислу“ – рекла је Поповићева.

Владимир Милићевић, изузетно је задовољан иницијативом државне секретарке да види шта је то што сваки град може да понуди од туристичког садржаја.

„Упознали смо је са свим нашим и проблемима и идејама, разменили смо искуства која имамо, причали смо о пројектима који су рађени и радиће се код нас и договорили смо се да посети Параћин још неколико пута“ – наводи Милићевић.

Он је подсетио да је за Параћин веома значајно то што је урађен пут до Сисевца, где ће ускоро бити отворен Биогор хотел са термалном водом, а ради се на томе да се сагради и пут између Сисевца и Грзе, што ће проширити туристичку понуду Параћина.

 Photo: Screenshot – S. Balmazović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *