Свилајнац: Одржане радионице за средњошколце на тему ,,Безбедност на интернету“

На иницијативу и позив Тима за заштиту ученика Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика “Свилајнац“, представници Центра за несталу и злостављану децу одржали су две интерактивне радионице са ученицима-станарима ове школе.

Тема радионица је била “Безбедност деце на интернету“. Радионицама, које је одржао Игор Јурић, присуствовало је преко 120 ђака. Ученици су сазнали како да заштите своје профиле на интернету и друштвеним мрежама, шта је “фишинг“, односно како да избегну “мамце“ предатора и не постану жртве превара и уцена. Саопштено им је и коме се могу обратити за помоћ и подршку у таквим ситуацијама. Било је речи и о безбедним, односно небезбедним сајтовима и друштвеним мрежама, преварама и уценама, опасностима које вребају на њима.

Ученици су имали прилику да погледају неколико краћих филмова инспирисаних стварним догађајима у којима су представљене последице небезбедног коришћења интернета и друштвених мрежа. Дати су им и савети и препоруке како да се заштите на интернету, почев од уцена и превара, па до трговине људима. Поред наведеног, било је речи и о вршњачком насиљу, пре свега, о последицама по жртву насиља.

Photo: Freepik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *