Параћин: Одличан одзив давалаца крви

Акцији прикупљања крви одазвао се велики број Параћинаца, па су драгоцену течност донирала 33 хуманиста, док је троје, нажалост, одбијено из здравствених разлога.

Цифра прикупљених јединица је изнад уобичајеног броја по акцији који се креће до тридесет, истиче Мирослав Митровић, запослен у Црвеном крсту, задужен за организацију ДДК акција у граду на Црници у сарадњи са нишким Заводом за трансфузију.

И он је такође био данас међу даваоцима, као пример који треба да следе остали пунолетни и здрави Параћинци. До сада је крв дао тридесетак пута.

Редовни давалац од пре четири године је Ружа Велимир, која истрајава у томе да крв поклања у најкраћем дозвољеном периоду за жене, на свака четири месеца. Каже да је крв почела да донира када јој је ниво хемоглобина порастао до границе нормале и да од тада не пропушта дозвољену периодику.

Тих петнаест минута, колико времена треба да се донира крв, некоме може да спаси живот, те зато то треба да чине сви који испуњавају здравствене критеријуме. Осећам се задовољно што сам помогла некоме, а уз то се и ја после давања крви осећам полетније, живље, здравије, испуњеније… Пуна сам енергије јер се давањем крв регенерише. А није ми тешко да изађем са посла, одем до Црвеног крста да дам крв и да се поново вратим на радно место. И данас сам тако урадила – каже, за „Новости“, Велимир.

Из параћинског Црвеног крста подсећају да је наредна акција заказана 11. мај, а одржаће се у Економско-трговинској школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *