Параћин: Отворена ауто-тјунинг сезона

Круг некадашње параћинске касарне последњег дана априла окупирало је око 500 аутомобила, чији су власници дојездили из различитих градова наше земље, али и из Македоније, Бугарске, БиХ… Тако је отворена ауто-тјунинг сезона, током које ће до септембра широм Србије бити организовани овакви скупови.

На централном платоу представили су се тујунирани, односно преправљени аутомобили, који су пријављени за такмичење. Жири је неколико сати оцењивао карактеристике свих такмичарских модела у дисциплинама стајлинг и ДБ озвучење.

ДБ озвучење је гласноћа аудио система и мери се децибелима, док је стајлинг такмичење у изгледу, лепоти аутомобила. Значи, како је офарбан, сређен, фелну какву има, ентеријер и екстеријер, како изгледа моторни простор, ауспух… Има доста класа и поткласа, па додељујемо велики број награда, око 120 пехара укупно за прва три места – кажу, за „Новости“, Крушевљани Милош Арсић и Данијел Петровић, оцењивачи. Стефан Згоњанин из Старе Пазове довезао је своју „опел астру“ из 1996. Све делове и мотор довео је потом до савршенства.

Има још доста тога да се ради јер у овом хобију никад нема краја послу. А уложио сам досад бар четири пута више него што ауто вреди. Није поента у цени него да се очувају и унапреде стари аутомобили. Дугогодишњи сам такмичар, још мало па ветеран јер сам од своје 13. године у свету аутомобилизма – вели Стефан.

На мом ауту су жута, црна и сива, тако се издвајам највидљивије из масе. Сами смо фарбали и радили већину других ствари, у томе и јесте највећа драж. Све је то за нашу душу – објашњава нам Петар Васић, док крај њега стоје Вук Марковић, Петар Петровић и Влада Јовановић.

Пехари најбољима додељени су у вечерњим сатима, када је манифестацији одсвиран крај. Осим такмичарских возила, било је много оних који су учествовали само у изложбеном делу. Сунчани дан привукао је огроман број посетилаца, а према оцени председника параћинског Ауто-мото клуба “Фаст Цреу Гентлеманс” Бојана Марковића, који је највећи „кривац“ за одличну организацију, публике је било између 3.000 и 5.000

Foto: Z. Rašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *