СВИЛАЈНАЦ – СИТУАЦИЈА НА ТЕРЕНУ

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић изјавио је да су ноћас све екипе биле на терену и пратиле ситуацију на рекама, и да на срећу, није било већих проблема:

„Проблема је ноћас било поново у Војски са реком Трстеном која се излила, али у мањим размерама него пре пар дана. Није поплављена ни једна кућа, било је изливања на пољопривредном земљишту и у појединим двориштима. Сада је у реду, Трстена је у кориту. Имали смо изливања код Суботице, у небрањеном подручју, то значи да је то на месту које је остављено када наиђе овако велика вода да има где да оде, а да није насељено подручје. Десна обала ка селу је заштићена и ту нема никаквих проблема. Што се тиче Свилајнца ту нема никаквих проблема нити их очекујемо, сам град добро је заштићен. Поплављена су у Дубници и Тропоњу два дворишта, ту се вода повукла и ништа од кућа није поплављено“ – изјавио је Милановић и рекао да је ситуација под контролом, а да ће надлежне екипе на терену радити на санацији и да се ситуација прати свуда док трају падавине.

Заменик председника општине Драгана Радевић обишла је са Црвеним крстом данас поплављена домаћинства у Тропоњу и Војски, где је осим основних намирница, воде и средстава за хигијену пружена сва друга тренутно неопходна помоћ.

Извор: Званична Фб страница општине Свилајнац

Фото: Званична Фб страница општине Свилајнац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *