КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ДОБРИЧЕВО – РЕСАВИЦА

Како преноси „“Бета“, председник Општине Ћуприја Јовица Антић потписао је уговор са Министарством за равномерни регионални развој за суфинансирање израде пројектно-техничке документације реконструкције општинског пута од Индустријске зоне „Добричево“ до Ресавице-село.

По уговору о суфинансирању израде овог развојног документа, у који је као корисник укључена и општина Деспотовац, Ћуприја ће од Републике Србије добити 5.054.400 динара, односно 80 одсто од укупне вредности пројекта.

У ћупријској локалној самоуправи оцењују да је изузетно важно што је општина добила средства из овогодишњег Програма подстицања регионалног раста чиме се заправо ушло у пројекат реконструкције пута који води кроз Иванковац-Паљане, Бигреницу, Кованицу, и даље кроз деспотовачка села Језеро и Поповњак, наводи се у саопштењу.

Кроз Програм подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2023. години, за суфинансирање израде развојних докумената издвојено је 85.100.000 динара, а пројекат чији је општина Ћуприја носилац један је од 26 одобрених на овогодишњем јавном позиву, расписаном 28. априла од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за равномерни регионални развој, стоји у саопштењу.

Фото принтскрин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *