ДЕЛЕГАЦИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У СРБИЈИ ПОСЕТИЛА СВИЛАЈНАЦШеф одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини посетио је данас општину Свилајнац и том приликом обишао пројекте који су спроведени уз подршку Европске уније. Обишли су зграду за социјално становање изграђену у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији’’, а затим су обишли Нову индустријску зону чије инфраструктурно опремање је подржала Европска унија, као и пројекат заштите од поплава који је ЕУ финансирала, а који подразумева регулацију корита Ресаве. Сви пројекти који су подржани од стране Европске уније за циљ су имали унапређење квалитета живота грађана.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић захвалио се делегацији Европске уније на дугогодишњој подршци и сарадњи:

„Европска унија је највећи донатор општине Свилајнац и да није њихове подршке не бисмо успели да реализујемо бројне пројекте, из готово свих области, који су допринели бољем животу наших грађана. Нарочито су заслужни за санирање последица након поплава 2014. године и за то што смо данас безбеднији од таквих елементарних непогода. Општина Свилајнац једна је од општина које негују вредности Европске уније и која је носилац развоја, а то свакако не бисмо били без подршке Делегације ЕУ“ – изјавио је Милановић још једном се захваливши грађанима Европске уније, Делегацији ЕУ у Србији и свим сарадницима на пројектима.Шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини рекао је да Европска унија подржава пројекте који доприносе бољем квалитету живота грађана кроз унапређење инфраструктуре, социјалних услуга и конкурентности локалних привреда:

„Сви пројекти који су подржани од стране Европске уније за циљ су имали унапређење квалитета живота грађана. У Свилајнцу имамо сјајан пример сарадње локалне самоуправе са институцијама Европске уније и знам да многи амбасадори и предствници воле овде да долазе, јер воле да виде овако развијену општину у складу са Европском унијом. Сви пројекти који су до сада рађени реализовани су како треба, добро се одржавају и то је суштинска ствар којом ће се привући и додатна средства и подршка.“

#EvropskaUnija
#opštinasvilajnac
#projekti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *