Завршени „31. Дани српског духовног преображења“ у Деспотовцу :Славље Традиције и Културе

На Велику Госпојину, традиционална манифестација „Дани српског духовног преображења“ завршила се са великим ентузијазмом и најавама за будуће догађаје. Ова изузетно значајна културна и духовна приредба, која се одржава сваке године, обележава Велику Госпојину и слави богату српску традицију.

Посетиоци и учесници манифестације имали су прилику да уживају у бројним културним догађајима, представљањима и наступима. Традиционална игра и песма културно-уметничких друштава из Деспотовца, Ресавице и Врбовца код Витине допринела је аутентичности овога догађаја.

Председник Скупштине општине Деспотовац, Никола Николић, изразио је своје задовољство успехом манифестације и подсетио на важност одржавања и неговања духовне и културне баштине. Овај догађај је не само прослава Велике Госпојине, већ и пример снаге и јединства заједнице у одржавању националног и духовног идентитета.

Дани српског духовног преображења су поново потврдили значај културне и духовне баштине у српском друштву и најавили још бројних наступа и догађаја у будућности. Овај догађај остаје традиција која обогаћује и поноси општину Деспотовац и целу Србију.

Фото : фејсбук принтакрин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *