Обновљена амбуланта у Ломници: Здравствена подршка на домаћем терену

Ломница, 31. август 2023. – Кораци ка побољшању здравственог система у Ломници постају реалност, пошто ће амбуланта поново отворити своје врата за локалне житеље од среде, 1. септембра 2023. године. Након скоро три године прекида, Ломничани ће коначно имати доступ основним медицинским услугама у својем родном селу.

Амбуланта је последњи пут радила 30. јуна 2020. године, након чега су мештани били приморани да путују до Деспотовца, на значајној удаљености, како би се подвргли медицинским прегледима и здравственим тестовима.

Заједничка Иницијатива за Здравље

Захваљујући партнерству између Општине Деспотовац и Дома Здравља Деспотовац, Ломничани ће сада имати локални приступ медицинским услугама. Амбуланта ће радити два пута недељно, уторком и петком, у периоду од 07:30 до 10:30 часова. Овај значајан корак олакшава живот Ломничанима и обезбеђује им важну здравствену подршку на самом дому.

Посета за Отварање

Званично отварање обновљене амбуланте у Ломници планирано је за петак, 1. септембра. Председник општине Деспотовац, др Златко Марјановић, као и директорка Дома Здравља Данијела Матић, обићи ће амбуланту том приликом. Овај догађај представља нову фазу у борби за здравље и добробит Ломничана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *