Градови СрбијеСело

УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ДОНАЦИЈИ УЧЕНИЦИМА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ

Данас су у амфитеатру Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ за 12 ученика Школе уручени уговори са Фондацијом Ана и Владе Дивац о донацији средстава из Фонда за подршку младим пољопривредницима, чије је оснивање финансијски подржала Општина Свилајнац кроз пројекат „Велика мала привреда“. Овај пројекат финансира УСАИД, а спроводи АЦДИ/ВОЦА. Циљ фонда је да се подрже ученици завршне године пољопривредних школа који желе да наставе да се баве пољопривредом и унапређују своје породично газдинство.

Свечаном уручењу уговора ученицима школе присуствовали су председник и представници Општине Свилајнац, директор и ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, представници Пројекта Велика мала привреда (УСАИД, АЦДИ/ВОЦА) и Фондације Ана и Владе Дивац.

Фонд за подршку средњошколцима из Свилајнца основан је у фебруару ове године, општина Свилајнац издвојила је милион динара, а Фондација Ана и Владе Дивац 700.000 динара:

”Ово је мали али значајан допринос да ови млади људи унапреде своја газдинства, али и своје знање, које ће и практично применити у производњи. Наставићемо да сарађујемо са овим Фондом и у наредним годинама, а уједно да будемо и пример неким другим општинама како да се прикључе овом пројекту” – изјавио је председник општине Свилајнац Предраг Милановић.

Према речима директорке Фондације Ана и Владе Дивац Ане Кошел, ученици су кроз овај пројекат, осим финансијске подршке, присуствовали предавањима, добили подршку ментора и научили да развијају пословни план:

”Приоритет наше Фондације је пољопривреда, нарочито улагање у младе пољопривреднике, овде у Свилајнцу имали смо изузетну сарадњу коју планирамо да наставимо. Ученици су набавили опрему која је била потребна њиховим газдиствима како би унапредили производнju и имамо стварно вредну децу коју ћемо наставити да подржавамо” – изјавила је Кошел.

#пољопривреда #општинасвилајнац

Овај текст је подржан од стране Општине Свилајнац

About The Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *