Нове одлуке СО Свилајнац – Бесплатан превоз за пензионере и кориснике социјалне помоћи, именовања нових директора и наставак амбициозних инфраструктурних пројеката

На последњој седници Скупштине општине Свилајнац, одлука, на основу које ће, бесплатан превоз од сада имати пензионери са пензијама до 30.000 динара, као и корисници новчане социјалне помоћи.

Поред тога, нови директори су именовани на дужности у две установе. Јелена Томић на даље ће бити вршилац дужности у Центру за културу „Свилајнац“, док је Ирена Милошевић постала руководилац Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић још једном је подсетио на најважније пројекте у граду и селима који су урађени и планирани, истакавши да је ово година најважнијих и највећих пројеката у инфраструктури.

Општина Свилајнац наставља са амбициозним инфраструктурним пројектима, планирано је да се уради замена комплетне расвете у свим месним заједницама, што је јиш један корак ка модернизацији јавне инфраструктуре општине.

Привреда Свилајнца такође расте, са две фабрике у Новој зони привређивања које граде своје погоне. Компанија „Алком системи“ завршава изградњу своје хале, док „Доку сан“ започиње изградњу свог објекта. Ови развоји обећавају нове пословне могућности и радна места за локалне становнике.

Општина планира да до краја године настави са инфраструктурним радовима, укључујући реконструкцију појединих улица како у граду тако и у селима. Ови напори имају за циљ да унапреде комфор и квалитет живота свих житеља Свилајнца и чине општину још атрактивнијом за нове инвестиције и развој.

Фото принтскрин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *