Општина Деспотовац одала почаст Дану српског јединства, слободе и националне заставе

Од 2020. године, 15. септембар је одабран као Дан српског јединства, слободе и националне заставе у Републици Србији и Републици Српској. Ова важна датум служи као сећање на пробој Солунског фронта, када се српска војска борила за слободу и јединство наших земаља.

У складу са Законом о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије, на овај значајан датум, обавезно је да српска застава буде видљиво истакнута на трговима, управним зградама, установама и предузећима. Такође, сваки грађанин је позван да истакне српску заставу на својим стамбеним јединицама и приватним кућама.

Председник општине Деспотовац, др Златко Марјановић, истакао је значај овог датума и поступака који су у складу са њим. Нагласио је да овај дан служи као подсећање на велике жртве и борбу наших предака за слободу и јединство. И да битно истаћи српску заставу како бисмо још јачали наше јединство и поштовање наше државности.

Општина Деспотовац се придружује осталим општинама и градовима у Републици Србији и Републици Српској у одавању почасти овом важном дану и у подстичању националног јединства и поштовања српске државности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *