„Одобрена средства за унапређење енергетске ефикасности ОШ Деспот Стефан Високи у Деспотовцу“

У четвртак, 5. октобра 2023. године, председник општине Деспотовац, др. Златко Марјановић, потписао је Уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја на пријему у Врњачкој Бањи.

Уговор је потписан на основу пројекта који је наша општина поднела путем Јавног позива Министарства рударства и енергетике. Овај уговор обухвата одобрена средства за суфинансирање пројекта унапређења енергетске ефикасности Основне школе „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу у износу од 19.000.000,00 РСД.

„Овим пројектом, који ћемо спровести у наредном периоду, значајно ћемо повећати енергетску ефикасност Основне школе ‘Деспот Стефан Високи’, чиме ћемо смањити потрошњу електричне енергије за готово педесет посто. Такође, емисија штетних гасова ће бити значајно смањена. Пројекат такође обухвата уређење фасаде и адаптацију крова на Хали спортова у Деспотовцу. Ово је веома важна ствар за нашу општину. Нагласио бих да смо једна од само двадесет једне општине у Србији којој је одобрен овакав пројекат. Министарство рударства и енергетике је препознало наш труд и озбиљан рад Локалне самоуправе, па је у складу с тим ово други уговор који потписујемо у последња два месеца. Први је био за повећање енергетске ефикасности у породичним кућама и становима, који је наишао на велики одзив наших суграђана и који је тренутно у току. Сада имамо и овај пројект. Нећемо се зауставити овде, већ је у плану нова сарадња с овим министарством и наставак санације јавних објеката у нашој општини“, изјавио је након потписивања уговора председник општине Деспотовац, др. Златко Марјановић.

Фотографија фејсбук принтскин Општина Деспотовац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *