Осврт на постигнућа и најава нових циљева : Говор председника општине на свечаној седници поводом Дана општине Ражањ

Сваке године, 13. октобра, општина Ражањ слави свој „Дан општине“ како би се сећала историјског тренутка пре 79 година. На овај дан, територија Ражања ослобођена је од фашистичке окупације током Другог светског рата. Ова значајна прослава започела је достојанственим чином полагања венаца на споменик палим борцима за слободу у градском парку.

Након тога, свечаност је настављена у сали Дома Културе, где је одржана свечана седница.

Овом свечаном догађају присуствовали су Eпископ крушевачки господин Давид, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић, начелник нишавског округа Предраг Бабовић, народни посланик Братимир Васиљевић, председници суседних и побратимских општина као и представници локалних самоуправа, као и војске, полиције и судства.

Током седнице, присутни су имали прилику да се упознају с једногодишњим радом локалне самоуправе, важним активностима и улагањима, као и кључним догађајима у протеклој 2022. години и током 2023. године.

Након тога свим присутнима се обратио председник општине Ражањ,  Добрица Стојковић

Када причамо о ретроспективи протеклог периода, између два октобра он се на сличан начин понавља сваке године када су у питању активности, радило се пуном паром без застоја наравно да наиђе и неки проблем али успевамо да их решимо на најбољи могући начин.
Општина Ражањ има свој рејтинг има стабилну политичку климу то омогућава органима да раде у једној мирној и конструктивној атмосфери, а службама да донете одлуке спроводе на најбољи могући начин.

Истакао бих то да ова општина има изузетно добру сарадњу са владом републике Србије. Добра конекција омогућила нам је да реализујемо одређени број врло важних пројеката чији се износ мери у милионским цифрама. Посебно бих издвојио изградњу пута између Ковиловице и Скорице, за чију је реализацију издвојено милион евра. Увелико је у току и реконструкција основне школе Јован Бушовић, школа добија лифт и комплетно уређење које је потребно нашим најмлађим суграђанима. Вредност је поново око 100 милиона РСД.

Оно што ће свакако бити највећа капитална инвестиција, а добили смо зелено светло лично од председника Србије, је изградња водовода и водоводне мреже, која ће доћи до општине Ражањ а затим продужити према Параћину, где ће више села добити воду и уредити водоснабдевање, јер немамо шта да кријемо, у општини Ражањ две трећине села нема решено водоснабдевање углавном су то локални извори, чији ће статус морати да се реши у неком системском смислу.“ изјавио је Станковић.
Председник општине Ражањ у свом говору истакао је и велики значај мањих инвестиција које су свакако бројније и Том приликом се захвалио секретару Чедомиру Ракићу на поклону од 20 лаптопова које је приликом данашње посете даровао општини Ражањ. Истакао је и доделу ауто-смећара од Министарства за заштиту животне средине, вредност овог возила је близу 200.000 еура.
Похвалио је рад локалних служби и запослених који помно прате сајтови министарства и нове прилике за аплицирање и добијање средстава за унапређење општине Ражањ.
И поред тога што је Ражањ мало општина и што је наш буџет јако скроман једну четвртину укупног буџета редовно издвајамо за капиталне инвестиције наравно ту је улагање и у спорт здравство и образовање и текућу годину увек завршавамо са одређеним вишком средстава који преносимо у наредну годину, јер никад се не зна какве ванредне околности могу наступити.
Том приликом осврнуо се на поплаве које су задесиле општину Ражањ у мају и јуну и нанела велику штету инфраструктури и мештанима, којима ће наредних дана бити надокнађена штета од стране државе.
Сав рад и труд цене управо крајњи корисници грађани општине Ражањ, надамо се да ће и у наредном периоду препознати наша залагања.“ – заклјучио је на крају свог обраћања.

Такође, током овог догађаја, заслужним установама и појединцима уручене су плакете и захвалнице за њихов допринос развоју општине Ражањ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *