Три министра у Рековцу поводом Дана општине – Савладавање изазова и отварање нових радних места

На данашњи дан, 17. октобра, општина Рековац празнује свој Дан општине, као дан ослобођења од фашистичке окупације. Ово је традиционално време када се грађани окупљају да обележе овај важан датум, сећајући се догађаја из прошлости и одајући почаст свим жртвама које су пале током Другог светског рата, борећи се за слободу и победу над фашизмом.

Овим поводом у Рековац су дошла три министра, Никола Селаковић, министар за рад и запошљавање у Влади Републике Србије, Александар Мартиновић, министар за државну управу и локалну самоуправу и Новица Тончев министар без портфеља. Такође седници је присуствовао Владика шумадијски господин Јован, представници локалне саумраве, а међу великим бројем званица били су и предедници општина и представници суседних и побратимских општина.

Свечана седница општинског већа поводом овог догађаја започета је химном Србије у изведби маестра Милоша Радовића.

Председница скупштине општине, Мирјана Ракић, кратким обраћањем отворила је ову свечаност.

У оквиру десетоминутног видеа за Дан општине, гости су имали прилику да се упознају с једногодишњим радом локалне самоуправе, важним активностима и улагањима, као и кључним догађајима у протеклој 2022. години и током 2023. године, а представници локалне самоуправе да се осврну на протеклу годину и размотре развој општине.

Након овог уводног дела, председник општине, Александар Ђорђевић, обратио се свим присутнима“

Данас наша општина има велику част. Није се у прошлости дешавало да Рековац посете три министра у исто време. Ово доказује да наша општина има велику подршку републике Србије. Наша општина је мала али веома лепа. Нажалост, по броју становника се не можемо похвалити, али по лепоти и марљивости и домаћинству свих наших левчана изузетно можемо. У протеклом видеу видели сте шта је све урађено у протеклом периоду, ми смо једна мала општина скромно буџета али се трудимо да на сваки могући начин одговоримо потребама наших грађана.

Трудили смо се и радили никада није довољно и увек може више и увек мора више али претходни резултати доказали су да радимо за интерес наших левчана. Није лако кад имате општину са малим буџетом а великим захтев има свако има иста права и свачије право мора бити испоштовано на исти начин. Ми се боримо и то ћемо чинити и надаље.
Председник општине Александар Ђорђевић још једном је истакао велику подршку владе републике Србије која није изостала претходних година и које ће у наредном периоду бити још већа.
Како каже главни захтеви и апели тицали су се малог буџета и потребе за новим радним местима, а подршка неће изостати.
Крајем године отворићемо фабрику где ћемо запослити 50 жена у фабрици која производи кошуље. За нашу малу општину то значи да ће 50 породица добити примања што је значајно.“ -рекао је Ђорђевић

Традиционално, општина је изразила своју захвалност свима који су допринели њеном развоју и унапређењу, како институцијама, тако и појединцима који су посветили своје напоре да унапреде квалитет живота грађана општине Рековац.

Ова свечаност има за циљ да призна и награди оне који су својим трудом и доприносом обогатили и унапредили своју заједницу и општину Рековац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *