Отворено игралиште у Опарићу од стране Министра Мартиновића

Министар државне управе и локалне самоуправе, др. Александар Мартиновић, је данас био у Рековцу, где је свечано отворио дечије игралиште у селу Опарић, представљајући још један успешан пројекат подржан средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе (#МДУЛС). Ово игралиште, заједно са сличним пројектом у МЗ Белушић, представља конкретан корак ка унапређењу живота најмлађих грађана у овом делу Србије.

Министар Мартиновић истакао је важност овог пројекта и изградње игралишта по највишим стандардима, с посебним нагласком на безбедност деце. „Нема боље и сигурније инвестиције од улагања у децу,“ рекао је министар. Ова реченица одражава посвећеност Министарства државне управе и локалне самоуправе у обезбеђивању квалитетних услова за одрастање деце широм Србије.

Након отварања игралишта у Опарићу, министар Мартиновић се обратио и на свечаној седници Скупштине општине Рековац, поводом прославе Дана општине. Министру је уручена Плакета за велику подршку кроз програме који значајно унапређују и обогаћују услове за живот грађана Рековца. Ово признање сведочи о партнерству између Министарства и локалних самоуправа и истиче улогу Министарства у унапређењу квалитета живота грађана на локалном нивоу.

Седница је такође била прилика за министра да општинској управи донира 20 лаптоп рачунара, чиме ће се подржати модернизација и ефикасност локалне администрације. Овај гест илуструје континуирану подршку Министарства за развој и унапређење локалних самоуправа, што доприноси бољем функционисању и услугама које се пружају грађанима.

Овај догађај у Рековцу наглашава посвећеност Министарства државне управе и локалне самоуправе унапређењу инфраструктуре и услова за живот у локалним заједницама широм Србије. Пројекти попут изградње дечијих игралишта и модернизације локалне управе су део ширег напора за остваривање равнотеже и унапређење регионалног развоја у целој земљи.

Извор фотографија: MDULS и Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *