Изложба у Јагодини о рок бендовима СФРЈ Драгана Теодоровића Зека „То је било неко лепше и срећније време“

Изложба фотографија назива „То је било неко лепше и срећније време“ отворена је 18. октобра у Културном центру у Јагодини, с почетком у 19 часова, и биће доступна за посетиоце до краја октобра. Ова изложба представља 24 фотографије са концерата различитих рок бендова, већином са простора бивше Југославије, из деведесетих година прошлог века и почетка 21. века.

Фотограф Драган Теодоровић Зеко на јединствен начин преноси своје лично искуство и сећања на неко лепше и срећније време, приказујући атмосферу 80-их година на концертима и фестивалима који су се одржавали у градовима као што су Београд, Бања Лука, Сарајево и Загреб. Поред тога, његове фотографије бележе концерте и догађаје у светским метрополама попут Токија, Буенос Аиреса, Париза, Тел Авива и других.

Пре ове изложбе, Драган Теодоровић Зеко је објавио четири фотомонографије под насловима „Емир Кустурица & Тхе Но Смокинг Орцхестра“, „Тиме оф тхе Гyпсиес“, „Емир Кустурица & Тхе Но Смокинг Орцхестра – 10 година“ и „Сибирски прозори“. Његове фотографије такође су пронашле своје место у књигама као што су „Рокописи“ Петра Пеце Поповића и „Уживо аутобиографија“ Мише Алексића, као и на бројним ЦД и ДВД издањима, укључујући „Кемал Монтено и пријатељи – Уживо Београд“, „Гладијатори у БГ Арени“, „Ле Темпс дес Гитанс“, и многим другим.

Фото приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *