Конкурс „Јара Лабуд“ за литерарно стваралаштво у Јагодини

Народна библиотека „Радислав Никчевић“ у Јагодини организује већ 36. традиционални литерарни конкурс посвећен легендарном јагодинском песнику – Јари Лабуду. Овај конкурс отворен је за ученике основних и средњих школа и позива све младе таленте да се придруже и покажу своје креативно писање.

Према правилима конкурса, свака школа има задатак да одабере пет најбољих радова након интерног избора. Ови одабрани радови требају бити послати Народној библиотеци „Радислав Никчевић“, и то са печатом школе. Радови могу бити у форми прозе или стиха, а тема је слободна, што омогућава учесницима креативну слободу да изразе своје идеје и осећања.

Крајњи рок за слање радова је 24. новембар 2023. године. Адреса за слање радова је Народна библиотека „Радислав Никчевић“, Кнегиње Милице 2-4, 35000 Јагодина.

Након што конкурс буде окончан, најбољим ауторима ће бити уручене заслужене награде и дипломе. Датум и време церемоније доделе награда ће бити касније објављени, а очекује се да ће бити тренуци радости и поноса за све учеснике. Овај конкурс представља одличну прилику за младе таленте да покажу свој књижевни дар и искажу своју креативност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *